- Hírek cikkek infók,  Szex,  Vágyaim

Szexuális vágyak, mit tegyünk velük?

Évtizedek óta készítenek különböző módszerekkel felméréseket szexuálpszichológusok, női magazinok, hogy kiderüljön, kit, mi hoz lázba a szex terén, mire vágyik igazán. Természetesen az online élet elterjedését követően sokkal egyszerűbbé vált az anonim kérdőívek kitöltése. Léteznek kifejezetten a nők titkos vágyait feltérképező kutatások, és olyanok is, amelyeknek a célja a nemek közötti összehasonlítás. Egy biztos, van egy közös pont, ami konklúzióként szinte mindenütt megjelenik.

Ez nem más, minthogy vágyaink többségét soha nem valósítjuk meg. Illetve, a legtöbb vágyunkat, amelyek kifejezetten izgatóan hatnak ránk gondolati szinten, még akkor is, ha tartósan bennünk marad, a gyakorlatban semmiképpen nem akarjuk megvalósítani. Jól van ez így?

A legtöbben meg vannak győződve róla, hogy a női és a férfi szexuális fantázia, az teljesen más világ. Ugyanakkor az utóbbi években végzett felmérések ennek az ellenkezőjét látszanak igazolni.

  • Rengeteg felmérés készül a nők és férfiak szexuális vágyairól, kiderült az is, a legtöbben sohasem valósítják meg őket. Miért?

Meglepő, de az első közös pont az erőszak átélése. Ez természetesen nem valamelyik fél megerőszakolását jelenti, hanem inkább a partnertől várunk el olyan fokú dominanciát, amit akár erőszaknak is lehet nevezni. Sok nő fantáziájában jelenik meg a férfi társuk idegenként, de még gyakoribb, hogy ténylegesen egy idegen jelenti az „erőszakoló” felet. Nem fájdalomra vágynak az erről fantáziáló nők (bár egy kicsi esetleg beleférhet), hanem a kiszolgáltatottság érzését szeretnék átélni. Azt, hogy a férfi irányítson, parancsoljon, nekik csak végre kelljen hajtani az utasításokat, mert nincs más választásuk. Elvileg ez könnyen megvalósítható otthon is, de…

Egy komoly kapcsolat mindenképpen bizalomra kell, hogy épüljön. Csak az a kérdés, bízunk-e annyira partnerünkben, hogy a teljes irányítottságot, kiszolgáltatottság érzését át tudnánk vele élni. Talán ez lehet az oka, hogy a legtöbb esetben arra kérdésre, hogy elmodta-e partnerének ezt a vágyát, nemleges a válasz. A másik ok pedig a félelem lehet. Mit fog szólni hozzá? Nem érti félre? Nem gondolja, hogy perverz vagyok? Ezek természetes kérdések, de pont a szex terén és kifejezetten a vágyak átélésével kapcsolatban érdemes megpróbálni mégis feltenni őket – ha a bizalmunk megvan a társunk iránt.

A következő közös vágy a sorban a többes szex. Erről is az terjedt el, hogy persze, a pasik szeretnének egyszerre két nővel lenni, de kiderült, ha név, és felelősség nélkül kell válaszolnia a hölgyeknek, bizony náluk is az elsők között szerepel a vágyaik listáján. Ez talán még nehezebb, mint az erőszak utáni vágy megvalósítása. Először is tisztázzuk, egyáltalán nem törvényszerű, hogy a pasik két nővel, a csajok meg két férfivel képzelik csak el mondjuk a hármast. Sőt, a nők titkos vágyainak listája első helyein szereplő azonos neművel átélt szexuális kapcsolat (amely a férfiaknál sokkal kisebb százalékban jelenik meg) egyik első formájának is betudható a több partneres szexuális együttlét. A nők közül a legtöbben, akiket izgat valamilyen szinten egy másik nővel történő intim együttlét, a legnagyobb gátkánt azt élik meg, hogy bizonytalanok, hogyan is reagálnának ténylegesen egy ilyen helyzetben. Mi van, ha teljesen leblokkolok, vagy kiderül, mégsem való ez nekem egyáltalán – jönnek a kérdések. Ebben elvileg segítséget nyújthat, ha partnerük is ott van, nem „kell” olyan direkt módon próbálkozni az újdonsággal. Ebben a felállásban viszont sokakat az tart vissza, hogy nem akarják társukat más nővel látni, féltékenyek lennének úgy érzik. És itt bezárult a kör, egyedül nem merik, együtt a féltékenység a gát, marad a remény, hogy egyszer majd úgy alakul. Vagy nem, de „annyira meg úgysem akarom.” És a vágy vágy marad.

A férfiak részéről ez sokkal egyszerűbb, ők azok, akik a legtöbbször el is mondják kedvesüknek, mi hozná őket izgalomba. Csökken a lelkesedés persze, ha kompromisszumként a két pasi felállást is ki kéne próbálniuk, de sok férfit ez is izgatna. Ha meg is van a közös elhatározás, még mindig nem kis gondot jelent a megfelelő harmadik megtalálása. Van, aki kifejezetten csak idegennel tartja elképzelhetőnek, míg másoknál meg kizárólag ismerős, akiben bíznak jöhet szóba. Vagy így, vagy úgy, a többes szex, mint szexuális vágyat megjelölők csupán egy tizede élte át már valamilyen formában az ezzel kapcsolatos vágyát.

 Alapvetően fontos, hogy egy kapcsolatban minél őszintébbek legyenek a felek, és amennyire lehet, ezt az őszinteséget a hálószobában is tartsák meg. Ha izgalomba hoz valamilyen szexuális tevékenység, biztos, hogy hosszú távon az a jobb, ha ezt elmondjuk a partnerünknek. Sokan élték már át hasonló kérdésben – sok éves együttléttel a hátuk mögött – hogy ezt, vagy azt egyáltalán nem gondolták volna a partnerükről. Felvállalták legtitkosabb vágyaikat, és bejött.